TBA Könyvek kiadói terv 2021, második félév

A koronavírus-járvány és egyéb nem várt események miatt, némileg módosítanunk kellet az 2021-es kiadói terveinket. Az alábbiakban bemutatjuk az idén várható kiadványokat (megjelenési sorrendben), illetve betekintést adunk hosszútávú terveinkbe is. Minden megjelenéssel kapcsolatban részletes információt fogunk adni még az előrendelési szakaszok előtt.

1. Azilum #20 & jubileumi különszám

A soron következő Azilum különleges lesz, hiszen ez lesz a magazin 20. lapszáma. Tematikáját tekintve, a Cthulhu-mítosz és az ír, walesi, skót mondavilág kapcsolatát dolgozza fel, John Buchan természetfeletti történetein keresztül bemutatva.

Természetesen, a jubileumról meg kell emlékeznünk, ezért, az Azilum #20 mellett egy külön kiadvánnyal is készülünk. Egy különszámmal, amely 18 novellát és 4 esszét fog tartalmazni – bár lehet, hogy ez a szám még nőni fog. A tartalma egyelőre legyen meglepetés, de annyit elárulhatunk, hogy tartalmazni fog már megjelent (best off), illetve eddig még magyar nyelven nem olvasható novellákat is. Különleges, illusztrált válogatás lesz ez.

Előfizetők számára az Azilum #20 automatikusan fog érkezni, de a jubileumi különszám nem tartozik bele az előfizetésbe, ezért külön meg kell majd rendelni. Természetesen, mivel a két kiadvány egyszerre fog megjelenni, egy csomagban is tudjuk majd küldeni – akinek van előfizetése, az a szállítási költséget megspórolta. Előrendelés: július 12. – augusztus 15.

2. Black Aether magazin: A Mítosz elszabadul különszám

A The Black Aether ponyvamagazinja visszatér, és hosszú csúszások után idén végre meg is jelenik. Tizenegy hazai szerző, tizenegy nagyszerű novellája, melyek a Cthulhu-mítosz sötét titkait dolgozzák fel, és természetesen az illusztrációk sem maradhatnak el. A The Black Aether honlapon már elindult a beleolvasó, folyamatosan érkeznek az ízelítők a novellákból. Előrendelés: augusztus 16. – szeptember 19.

3. Azilum #21 & Arthur Machen-kötet #2

Egy kis őszi szünet után folytatódik az Azilum magazin a 21. lapszámmal, és érkezik az Arthur Machen: A nagy Pán isten és más szentségtelen történetek folytatása is. A Machen-kötet természetesen ismét keményborítót kap, nagyon jól fog mutatni a két könyv egymás mellett a polcon. Ennek érdekében megkockáztatunk egy utórendelést az első kötetből is, de ennek megvalósulása példányszámfüggő.

Előfizetőknek a folyamat ugyan az, mint a jubileumi különszámnál, tehát külön meg kell rendleni a Machen kötetet, de így lehet spórolni egy szállítási költséget. Előrendelés: október 11. – november 14.

4. Folk-horror antológia & Black Aether magazin: Paganus különszám

Az első olyan hazai folk-horror antológia fog érkezni, amelyben a szerzők a magyar mondavilágot, folklórt ötvözik a lovecrafti kozmikus horrorral; kozmikus entitások, táltosok és busók, Yog-Sothoth és Hany Istók, Arkham és az Igfon erdő. Igazán különleges kiadvány lesz, terveink szerint keményfedeles borítóval.

A Black Aether magazin különszámában a Grimmoire novellapályázat nyertes alkotásai lesznek alkotók, amelyben a szerzők a Grimm-fivérek – olykor kifejezetten brutális – meséit vegyítették a lovecrafti rettenettel és a Cthulhu-mítosszal. Előrendelés: november 15. – december 12.

Mozgalmas időszak előtt állunk, feszített lesz a tempó, azonban a jövő évi, és hosszú távú terveink ezt megkívánják. Több olyan kiadvánnyal is készülünk, melyek egyedülállók lesznek a hazai színtéren. Ennek a folyamatnak az első lépése egy H. P. Lovecraft tanulmánykötet, melyben hazai szerzők esszéi lesznek olvashatók. Több szerző is elfogadta már felkérésünket, de hamarosan – július elején – egy felhívást is közzé fogunk tenni, mert biztosítani szeretnénk a lehetőséget a közösség tagjainak, hogy írásuk megjelenjen a kiadványban. Utána pedig olyan tanulmánykötet fog megjelenni, amelyben a nemzetközi színtér prominens tagjainak, ismert, elismert kutatóinak írásait fogjuk kiadni; természetesen magyar nyelven.

Ez csupán két könyv a 2022-es terveink közül, folyamatosan fogunk beszámolni az újdonságokról. Az Azilum magazinok utánnyomásáról hamarosan, egy külön bejegyzésben fogunk hírt adni.